Lunch Box

Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.)ObiadPodwieczorek
PoniedziałekGęsta zupa pomidorowa z soczewicą Penne z rukolą i mozzarellą
Wtorek Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia
Środa Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą
Czwartek Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango Fit ptasie mleczko z nasionami chia
Piątek Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą Muffinki marchewkowe
Sobota Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki Koktajl z persymoną i pomarańczą
Niedziela Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami