Lunch Box

Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.)ObiadPodwieczorek
Poniedziałek Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak Domowa zupa z kiszonych ogórków
Wtorek Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka Deser owocowy z budyniowym twarożkiem
Środa Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko
Czwartek Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa
Piątek Mintaj pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu
Sobota Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy
Niedziela Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka Ciasto jogurtowe z owocami