Diete Vege

Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
Poniedziałek Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem Czekoladowy pudding z tapiokiGęsta zupa pomidorowa z soczewicą Penne z rukolą i mozzarelląRyżowa sałatka z marynowaną papryką i ciecierzycą
Wtorek Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw
Środa Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone Zimowa zupa z jarmużem Pieczony ser halloumi z frytkami i groszkiem cukrowym Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami
Czwartek Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem Inspirowane kuchnią indyjską tofu tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango Fit ptasie mleczko z nasionami chia Ziemniaczana sałatka z buraczkami
Piątek Sałatka z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką Wegetariańska pieczeń z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą Muffinki marchewkowe Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego
Sobota Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym Kotlety jajeczne z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki Koktajl z persymoną i pomarańczą Razowa kromka z pasztetem pieczarkowym i kiszonymi ogórkami
Niedziela Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni Fit piernik z gruszką i dżemem Gnocchi z suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką