Dieta Vege z Rybami

Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
Poniedziałek Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem Potrawka warzywna po chińsku podana z kaszą pęczak Domowa zupa z kiszonych ogórków Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light
Wtorek Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem Kremowe risotto z warzywami i kawałkami łososia Deser owocowy z budyniowym twarożkiem Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym
Środa Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą Lekka sałatka z serem feta i winogronem Kotlety buraczane z kaszą bulgur i azjatycką surówką Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie
Czwartek Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką Parmigiana z cukinii i surówka z czerwonej kapusty Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie
Piątek Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem Mintaj pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu Grecka sałatka z grillowanym bakłażanem i chrupiącymi grzankami
Sobota Placuszki twarogowe z duszonymi owocami Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym Potrawka a`la gołąbki z pieczarkami, włoską kapustą i kaszą gryczaną Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym
Niedziela Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka Ciasto jogurtowe z owocami Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem