Dieta Sportowa

Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
Poniedziałek Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak Domowa zupa z kiszonych ogórków Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light
Wtorek Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka Deser owocowy z budyniowym twarożkiem Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym
Środa Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą Lekka sałatka z serem feta i winogronem Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko Mięsny szaszłyk z dipem meksykańskim i czosnkowym
Czwartek Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie
Piątek Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem Dorsz pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi grzankami
Sobota Placuszki twarogowe z duszonymi owocami Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym
Niedziela Frittata z grillowaną cukinią Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka Ciasto jogurtowe z owocami Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem