Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i kurczakiem |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Chicken & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Ziemniaczana sałatka z buraczkami |
Piątek | Wędzony kurczak z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |