Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Twarożek z razowym pieczywem i warzywami |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Kurczak pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Kurczak wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |