Dieta Bezglutenowa

Tygodniowe menu (14.06 – 20.06.2021r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
Poniedziałek Czekoladowy krem jaglany z nutą pomarańczy Pasta z pieczonych warzyw podana z kromką bezglutenowego chleba Azjatyckie kotleciki z jaśminowym ryżem i fasolką szparagową Mleczny koktajl o smaku snickersa z truskawkami Orientalna sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i natką pietruszki
Wtorek Omlet ze szpinakiem i pieczarkami Fit sernik z nasionami chia Makaron bezglutenowy z pieczoną dynią i cząstkami kurczaka Zupa cebulowo-serowa Babeczki ziemniaczane podane z greckim sosem tzatziki
Środa Czekoladowa jaglanka z miętą i malinami Placki z cukinii i marchewki podane z wędzonym łososiem i jogurtem greckim Polędwiczki wieprzowe w musztardowej marynacie z kaszą gryczaną i karmelizowanymi warzywami Smoothie bowl z ananasem i bananem Sałatka “Fit for life” Marilyn i Harveya Diamondów
Czwartek Pasta jajeczna z ogórkiem i warzywami podana z bezglutenowym pieczywem Koktajl a’la szarlotka Bezglutenowe spaghetti bolognese z pomidorami i szpinakiem Bezglutenowe racuchy z powidłami Hummus buraczany podany z marchewkowymi słupkami i waflem ryżowym
Piątek Bananowe placuszki z pomarańczą w sosie orzechowo-czekoladowym Sałatka z jajkiem posypana prażonymi płatkami migdałów Pieczony łosoś w sosie teriyaki z surówką z kiszonej kapusty i kaszą jaglaną Bezglutenowa granola z kawałkami czekolady zalana jogurtem z owocami Paprykarz szczeciński na waflu ryżowym z ogórkiem kiszonym
Sobota Twarożek z wędzoną nutą, warzywami i pieczywem bezglutenowym Pudding chia z wegańskim sosem karmelowym i borówkami Orientalny kurczak po seczuańsku z ryżem Pomarańczowy koktajl ze szpinakiem i orzechami pekan Sałatka z włoskim serem gorgonzola, pomidorem i gruszką
Niedziela Jaglanka w stylu pinacolada z amarantusem Rosół mocy z imbirem i kurkumą Indyk zapiekany z pesto i mozzarellą podany z surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi ziemniaczkami Czekoladowo-jaglane muffinki Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym w orientalnym sosie