Dieta Bezglutenowa

Tygodniowe menu (19.10 – 25.10.2020r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
PoniedziałekBezglutenowe pizzerinki z sosem pomidorowym Zupa z włoskiej kapustyWęgierski gulasz z ziemniaczanym pureeSernik dyniowy z bananamiRyżowa sałatka z marynowaną papryką i tuńczykiem
Wtorek Jaglanka z musem malinowym Wegetariańska miska mocy z ogórkiem i sosem z suszonych pomidorów Makaron ryżowy z wieprzowiną po chińsku i warzywami Czekoladowe smoothie z bananem Drobiowe pulpeciki w sosie z suszonych pomidorów i szpinaku
Środa Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem Kurczak po wietnamsku z orzeszkami nerkowcaGęsta zupa pomidorowa z soczewicąMix owoców z sosem jogurtowymSałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem
Czwartek Naleśnikowe koperty z marchewką, twarogiem i suszonymi pomidoramiWędzony łosoś z buraczkami w sosie chrzanowymDrobiowe chilli con carneMilkshake ze świeżymi truskawkamiTajska zupa warzywna z nutą imbiru
Piątek Chrzanowa pasta twarogowa z waflem ryżowym i marynowaną paprykąMango lassiChana masala z pieczonymi ziemniakamiBananowe pancakes z sosem owocowym Kisir – turecka sałatka z warzywami i kaszą jaglaną
SobotaJaglanka z bananem i granatem Czekoladowy pudding z tapiokiPieczony łosoś z warzywami i chrzanowym puree z kalafioraLekka panna cotta z konfiturą owocowąMakaron bezglutenowy z warzywami
NiedzielaOmlet z papryką, cukinią i szpinakiem.Kokosowy ryż z jabłkami i cynamonem.Drobiowa zapiekanka ze szpinakiem, ryżem jaśminowym i marchewką.Migdałowe pralinki.Warzywne leczo z drobiową kiełbasą.