Dieta Bezglutenowa

Tygodniowe menu (27.09 – 03.10.2021r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
Poniedziałek Drobiowa pasta z prażonymi orzechami podana z warzywami i waflem ryżowym Ananasowe smoothie z natką pietruszki Bezglutenowy makaron w sosie bazyliowo – pieczarkowym z cząstkami indyka i warzywami Lekko pikantna zupa w stylu meksykańskim z fasolą i kukurydzą Zapiekanka warzywna z mozzarellą
Wtorek Jaglanka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw
Środa Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone Pożywna zupa z jarmużem Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną bezglutenową granolą Bezglutenowe fusilli po włosku ze świeżymi warzywami
Czwartek Wielkopolski gzik z pieczywem bezglutenowym i warzywami Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango Fit ptasie mleczko z nasionami chia Śledzik przykryty pierzynką z buraczków
Piątek Wędzony łosoś z jajkiem i warzywami Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i bezglutenową kruszonką Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą jaglaną i duszoną czerwoną kapustą Muffinki marchewkowe Bezglutenowe naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego
Sobota Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki Koktajl z persymoną i pomarańczą Bezglutenowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami
Niedziela Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni Fit piernik z gruszką i dżemem Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami Serek wiejski z figą i orzechami