Dieta Bezglutenowa

Tygodniowe menu (10.08 – 16.08.2020r.)ŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorekKolacja
PoniedziałekBezglutenowe naleśniki z pastą twarogowo – szpinakowąMocno pomidorowy krem z fasolą Drobiowe ragout z pieczarkami i kaszą bulgurMakaron ryżowy z buraczkamiBezglutenowe fusilli z grillowaną cukinią i papryczką chili
Wtorek Rillettes z łososia na waflu ryżowym z ogórkiem konserwowym Mleczna tapioka z musem z marakui Letnia sałatka ze świeżymi warzywami, ryżem brązowym i orzeźwiającym sosem Deser jaglany z truskawkami Pierś drobiowa po chińsku z warzywami w pięciu smakach
Środa Sałatka owocowa z orzechami i preparowanym ryżem Pasztet gryczany z grillowanymi warzywami Zupa gulaszowa z łopatką wieprzowąJogurtowy koktajl o smaku szarlotki Warzywne okonomiyaki z czosnkowym dipem
Czwartek Wędzony łosoś z mozzarellą i oliwkami Wafle ryżowe z masłem orzechowymi musem truskawkowym Leczo z soczewicą i pieczonymi warzywamiKrem cytrynowo – bananowy z owocamiGrillowana pierś drobiowa z serem gouda i miodowym dressingiem
PiątekPoranna jaglanka z tahini i granatem. Pasta fasolowa z bezglutenowym pieczywem Południowoafrykańska chakalaka z gotowanym kurczakiemZielony koktajl z orzechami nerkowca Pieczony placek warzywny z sosem koperkowym
Sobota Jabłkowe racuszki z mąką bezglutenową z sosem cynamonowym Cytrynowy krem z jogurtuOrientalne curry z batatów i ciecierzycySmoothie pomarańczowo –bananowe Bezglutenowe penne z tuńczykiem i warzywami
NiedzielaCiasto otrębowe z porami i oliwkami Brownie z fasoli w czekoladowej polewieBigos z brukselkiSzpinakowa krajanka z twarogiemNaleśniki z kurczakiem w pesto