Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i tuńczykiem |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Śledzik przykryty pierzynką z buraczków |
Piątek | Wędzony łosoś z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i kurczakiem |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Chicken & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Ziemniaczana sałatka z buraczkami |
Piątek | Wędzony kurczak z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i ciecierzycą |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Pieczony ser halloumi z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowane kuchnią indyjską tofu tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Ziemniaczana sałatka z buraczkami |
Piątek | Sałatka z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Wegetariańska pieczeń z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Kotlety jajeczne z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem pieczarkowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i tuńczykiem |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską salmon tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Śledzik przykryty pierzynką z buraczków |
Piątek | Wędzony łosoś z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Wegetariańska pieczeń z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Kotlety jajeczne z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem pieczarkowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Bezglutenowe penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i tuńczykiem |
Wtorek | Jaglanka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną bezglutenową granolą | Bezglutenowe fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem bezglutenowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia | Śledzik przykryty pierzynką z buraczków |
Piątek | Wędzony łosoś z jajkiem i warzywami | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i bezglutenową kruszonką | Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą jaglaną i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Bezglutenowe naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Bezglutenowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Jajeczna frittata ze szpinakiem i pomidorem | Czekoladowy pudding z tapioki | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą | Ryżowa sałatka z marynowaną papryką i tuńczykiem |
Wtorek | Owsianka na mleku roślinnym z owocami i masłem orzechowym | Sałatka z mozzarellą w ziołowym sosie posypana mieszkanką pestek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia | Hummus dyniowy podany z bukietem warzyw |
Środa | Naleśniki czekoladowe z wiśniowym nadzieniem polane waniliowym sosem z mascarpone | Zimowa zupa z jarmużem | Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą | Pełnoziarniste fusilli po włosku ze świeżymi warzywami |
Czwartek | Wielkopolski gzik z pieczywem razowym i warzywami | Czekoladowe ciasto z kokosowym kremem | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia oraz shake malinowy | Omlet z pieczarkami i mozzarellą |
Piątek | Wędzony pstrąg z jajkiem i warzywami podany z razowym pieczywem | Jogurt z musem jabłkowo-malinowym i orkiszową kruszonką | Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe | Klasyczne naleśniki “ruskie” z kleksem z jogurtu greckiego |
Sobota | Jaglanka daktylowo-czekoladowa z żurawiną i owocami | Sałatka z fetą, pieczonym kalafiorem i granatem w sosie daktylowym | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą | Razowa kromka z pasztetem drobiowym i kiszonymi ogórkami |
Niedziela | Sałatka nicejska posypana podprażonymi pestkami dyni | Fit piernik z gruszką i dżemem | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami | Serek wiejski z figą i orzechami podany z drożdżową chałką |
Tygodniowe menu (12.04 – 18.04.2021r.) | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek | Gęsta zupa pomidorowa z soczewicą | Penne z rukolą i mozzarellą |
Wtorek | Pieczone kotleciki z soczewicy podane z ziemniakami i domową surówką z gotowanych buraczków | Mleczny koktajl z brzoskwinią i chia |
Środa | Fish & chips w lekkim wydaniu – paluszki rybne z frytkami i groszkiem cukrowym | Egzotyczna sałatka owocowa z własnoręcznie przygotowaną granolą |
Czwartek | Inspirowany kuchnią indyjską kurczak tikka masala z żółtym ryżem jaśminowym i surówką z dodatkiem mango | Fit ptasie mleczko z nasionami chia |
Piątek | Żeberka w aromatycznym sosie śliwkowym z kaszą bulgur i duszoną czerwoną kapustą | Muffinki marchewkowe |
Sobota | Wieprzowa polędwiczka a’la gyros z sałatką z komosy ryżowej i greckim sosem tzatziki | Koktajl z persymoną i pomarańczą |
Niedziela | Gnocchi z suszonymi pomidorami, kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Zupa krem z kukurydzy z chrupiącymi grzankami |