Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Mintaj pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Twarożek z razowym pieczywem i warzywami |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Kurczak pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Kurczak wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Potrawka warzywna po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Twarożek z razowym pieczywem i warzywami |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z groszkiem i papryką | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Kotlety buraczana z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Parmigiana z cukinii i surówka z czerwonej kapusty | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Falafele dyniowe na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym bakłażanem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z pieczarkami, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Sałatka z serem twarogowym i figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Potrawka warzywna po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami łososia | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Kotlety buraczane z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Parmigiana z cukinii i surówka z czerwonej kapusty | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Mintaj pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym bakłażanem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z pieczarkami, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Razowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy jaglanej w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz waflem ryżowym | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą gryczaną | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron bezglutenowy w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Jaglanka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z brązowym ryżem i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Frytki warzywne maczane w meksykańskim dipie |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Mintaj na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Bezglutenowe kanapki z pastą z pieczonej papryki i fety podane z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem jaglankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Bezglutenowy wrap z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja |
Poniedziałek | Waniliowe placki z kaszy manny w sosie z pomarańczy | Warzywne słupki z fasolowym dipem oraz chrupkim pieczywem | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków | Klasyczna ryba “po grecku” w wersji light |
Wtorek | Tunezyjska szakszuka – aromatyczne śniadanie z bakłażanem i ciecierzycą | Tropikalny koktajl z ananasem i kokosem | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem | Makaron chow mein w orientalnym sosie z groszkiem cukrowym |
Środa | Owsianka na mleku roślinnym z marchewkową nutą | Lekka sałatka z serem feta i winogronem | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko | Mięsny szaszłyk z dipem meksykańskim i czosnkowym |
Czwartek | Frittata – włoski omlet z parmezanem i zielonym groszkiem | Kulki daktylowo-śliwkowe z owocową sałatką | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa | Kolorowa sałatka z warzywami w orzechowym sosie |
Piątek | Caprese podane z bazyliowo-pomidorowym pesto | Mus czekoladowy z dodatkiem chili i prażonych pistacji z winogronem | Dorsz pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu | Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi grzankami |
Sobota | Placuszki twarogowe z duszonymi owocami | Meksykańska sałatka w ostrym sosie jogurtowym | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy | Łosoś wędzony z figą w dressingu balsamicznym |
Niedziela | Frittata z grillowaną cukinią | Pieczone jabłko z nadzieniem owsiankowym | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami | Tortilla z cypryjskim serem halloumi, hummusem i jogurtowym sosem |
Tygodniowe menu (25.01 – 31.01.2021r.) | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek | Orientalna wieprzowina po chińsku podana z kaszą pęczak | Domowa zupa z kiszonych ogórków |
Wtorek | Kremowe risotto z warzywami i kawałkami kurczaka | Deser owocowy z budyniowym twarożkiem |
Środa | Pieczony kurczak w sosie miodowo-musztardowym z kaszą bulgur i azjatycką surówką | Fit Snickers – oczechowo-czekoladowe ciastko |
Czwartek | Indyk zapiekany z szynką szwarcwaldzką podany z chutneyem z mango | Zupa krem z fenkułu z poppingiem z amarantusa |
Piątek | Mintaj pod kruszonką na puree ziemniaczano-porowym podany z surówką z kiszonej kapusty | Smoothie jagodowo-malinowe na bazie jogurtu |
Sobota | Potrawka a`la gołąbki z mielonym indykiem, włoską kapustą i kaszą gryczaną | Domowy kisiel wiśniowo-truskawkowy |
Niedziela | Tradycyjne placki ziemniaczano-marchewkowe z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka | Ciasto jogurtowe z owocami |